Inspiration til sund aftensmad

Posted on Updated on

Karrysuppe a’ la’ køleskab:

Brug resterne og hvad du nu har i dit køleskab. Her en lækker sund og nærende karrysuppe.

Ingredienser:

1 porre

2 gulerødder

3-4 pastinakker

1 persillerod

5 kartofler

4-5 jordskokker

2 L. vand

salt, peber, gurkemeje, karry

1-2 boullionterning

IMG_3077

Rens og vask grøntsagerne og hak dem groft

IMG_3076

Steg dem let i en blanding af kokos og olivenolie. Tilsæt krydderierne

Hæld ca. 2 L. vand ved og tilsæt boullionterning(erne)

IMG_3079

Koges ca. 20-25 min. til grøntsagerne er møre. Blænd suppen, -en stavblænder ville være at foretrække, men har pt. ingen. Bemærk: Når du blender varme supper med en alm. blender, er det vigtigt, du sørger for at tage “proppen”  i midten af låget af. Læg evt. et stykke køkkenrulle hen over men lad der være lidt luft. Ellers sker der det, at der dannes undertryk og hele låget kan ryge af og du har suppe i hele køkkenet. Taler af bitter erfaring 😉

Lad suppen komme op til kogepunktet inden den serveres. Hvis du som mig ikke har en stavblender, hældes suppen over i en ren gryde.

Topping:

Her er der brugt; kalkunbacon, champignon og et æble skåret i stykker let stegt med oregano, hvid peber og citrongræs

Bon appetit

Improviseret karrysuppe med topping og et stykke græsk landbrød til.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s