Grøntsagsmuffins

Posted on

Nogle gange, kan det være svært at få brugt resterne i køleskabet. Man kan med fordel lave grøntsagsmuffins ud af rester af fisk, pålæg, skinketern, bacon, kylling o.lign med masser af grøntsager til. Grøntsagsmuffinsene er lækre i madpakker med f.eks. et stykke groft brød, gnavegrønt, lidt frugt og evt. nødder og dadler.

Grøntsagsmuffins med laks

IMG_3244Ingredienser:

100 gr. øko laks

3 gulerødder

1 pastinak

1 løg

2 kugler spinat fra frost, -optøede

1 fed hvidløg

2 æg

2-3 skefulde mandelmælk

1 lille håndfuld mandler

Chiafrø

gurkemeje

salt, hvid peber

Metode:

Piske æggene med et piskeris sammen med krydderierne og 2-3 spsk mandelmælk. Vurder mængden af krydderier efter egen smag. Hak mandlerne groft, Riv grøntsagerne og hak laksen i tern og bland det ned i æggemassen og rør godt rundt.

Fordel muffinsforme på en bageplade og smør med en smule olivenolie.

Bages i ovnen ca. 20-30 min ved 200 gr.

Muffins med spegepølse og ost

Denne opskrift er lidt federe end den anden grunden spegepølsen og osten men dog rimelig sund grundet grøntsagerne.

FullSizeRender-2

Ingredienser:

En god økologisk spegepølse

ketchup

chipotle

chili

1 pastinak

2 gulerødder

1 rødbede

ærter

2 æg

1 pose revet ost

chiafrø

Bemærk: Chili, chipotle og ketchup skal tilpasses typen af spegepølse og om den er stærk. Jeg har ikke tilført salt i disse muffins grundet saltmængden i spegepølsen.

Metode:

Pisk æg, krydderier og 2-3 skefulde mandelmælk sammen. Tilfør evt. ketchup og chipotle i massen. Skær et stykke af spegepølsen alt efter ønsket mængde. Jeg tog lidt under en halv og skær den i tern. Riv grøntsagerne og bland dem, osten og spegepølsen i massen.

Fordel muffinsformene på en bageplade og smør med en smule olivenolie.

Hæld massen i formene og bag dem 20-30 min ved 200gr.

Tilbehør:

Bulgursalat og Tazaziki

Metode til Bulgursalaten:

Kog bulguren; 2 dl bulgur til 3 dl. vand. Tilsæt evt. en økologisk grøntsagsbullion.  Når bulguren er kogt, hældes den i en skål. Hak løg og broccoli fint og bland i med skallen og saften af 1/2 økologisk citron. Tilsæt en spiseskefuld økologisk kokosolie samt peber, fennikelfrø, spidskommen og hvad du selv synes af krydderier.

Metode til tzaziki: 

1 agurk rives og blendes med 1/2 bøtte skyr. Bemærk: i dette tilfæde dræner jeg ikke skyren eller hælder væsken fra agurken. 1 lille teskefuld groft salt og 2-3 fed hvidløg efter smag. Blandes sammen og spises straks.

FullSizeRender-1

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s