Afghansk mad

Posted on

Jeg har igennem de seneste år arbejdet med asylansøgere og her også været så heldig at være kontakt på en Afghansk ung. I starten var jeg hans lærer. Men da han flyttede fra asylcentret, hvor jeg arbejdede kontaktede han mig på facebook og jeg har siden været hans voksenkontakt. Sidenhen blev min mand og børn også involveret og vi har haft stor glæde af, at kende ham. Vi lærte meget om hans kultur, den afghanske humor og gæstfrihed, de afghanske traditioner og historier på godt og ondt, om krigene og konflikterne, hvad det vil sige at være asylansøger og meget meget mere. For ikke så længe siden, fik han desværre sit andet afslag på asyl og valgte at forlade Danmark. Vi har stadig kontakt over facebook men dog ikke så meget, som den har været.

Her til aften forsøgte jeg så at genskabe en af de retter min afghanske kontakt ung og hans venner ofte tilberedte til mig og min familie, når vi besøgte ham på asylcentret. Dog er hans mad bedre, end det jeg fik frembragt men min afghanske ret smagte da derhen af, -og Afghansk mad smager himmelsk.

 

Læs mere om Afghansk mad her;

 

Kabuli Palau – Afghanistans nationalret. 

Jeg valgte at bruge et godt stykke oksekød, der kan stå og simre og blive mørt. Man kan også bruge lammekød eller kylling til denne ret.

 

Pakistanske Chapati;

Herudover bagte jeg fladbrød til. Den opskrift jeg fandt var på Pakistansk fladbrød, da jeg ikke lige umiddelbart kunne finde en decideret Afghansk opskrift. Der findes dog nok nogle på google men jeg valgte den Pakistanske.

Du kan finde opskriften på Pakistanske Chapati her;

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s