Rabarber jordbær crumble

Posted on

Jeg ville overraske min mand og børn med denne lækre drøm af en dessert, da de havde været på rideskolen hele dagen, hvor der skulle gøres klart til det kommende distriktsstævne i spring og dressur.

Rabarber jordbær crumble med flødeskum og limeskal

 

 

500 g rabarber, skåret i stykker på 1-2 cm

125 g sukker

1 vaniljestang. Jeg var udgået for vanillestænger, så brugte en tsk fuld stødt økologisk vanillepulver. – IKKE at forveksle med vanillesukker!

250 g jordbær, i kvarte eller halve

Rens og vaske jordbær og rabarberne. Skær rabarbærne ud i passende stykker og skær jordbærrene ud i halve. Skrab vanillen ud med en kniv og fordel kornene med lidt sukker. Held sukker og vanillekornene plus stængerne op i en gryde sammen med rabarber og jordbær. Lad dem stå og trække en halv times tid. Kog massen til den er mør men ikke udkogt. Der må gerne være lidt bid i rabarberne.

Crumble:

100 gr sukker

125 gr mel

75 gr havregryn

50 gr g kokosmel

1/4 tsk fint salt

1 plade hvid chokolade med limesmag

150 gr smør

Læg grøden i et smurt tærtefad. Vær obs på, at fadet et stort nok til, at det hele kan være deri.

Hak chokoladen og fordel den på grøden. Bland alle de tørre ingredienser sammen. Skær smørret i stykker og bland med de tørre ingredienser indtil du har en jævn crumble og fordel den over grøden.

Bages ved 200 gr. i ca 15 min.

Her er den serveret med flødeskum toppet med frisk økologisk revet limeskal. Men vanilleis, cremefraiche eller måske noget andet, du kan lidt, kan også serveres dertil.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s